Yoga Meditation Nyårsretreat

vinterYoga Meditation Nyårsretreat på Ananda Mandala

Vill du börja det nya året med klarhet och energi? Vårt 10-dagars nyårsretreat ger dig möjligheten att få en djup personlig erfarenhet av yoga och meditation och samtidigt att ladda upp både fysiskt och psykiskt. Genom yoga och meditation skärps alla sinnen och du kommer hem med ny energi, insikt och inre ro.

Att åka i väg på en retreat över nyår är helt speciellt. Du kommer kunna se tillbaka på det gamla året med frid i sinnet. Därmed kommer du också kunna se framåt för att med fokus kunna förverkliga dina längtan och visioner för det nya året.

Under de första dagarna kommer du att uppleva en angenäm avspänning i takt med att du finner dig till rätta. En av kursens första höjdpunkter är tarmsköljningen, där kroppen på ett mjukt sätt får en grundlig utrensning. Därefter går vi på djupet med yoga och meditation på ett sätt som först nu är möjligt, när koncentrationen verkligen är där. Denna fördjupningsfas kulminerar i slutet av kursen med en tystnadsperiod på tre dagar.

Undervisningen riktar sig både till nybörjare och fortsättare, och förbereder även för Prana Vidya och Kriya Yoga.

En retreat på Ananda Mandala omfattar max 20 deltagare. Det gör att det finns stort utrymme till personlig vägledning i undervisningen.

De längre retreaterna är internationella och undervisningen sker då på engelska.

Så här kan en dag på Ananda Mandala se ut:
7.00 morgonyoga
8.30 lätt frukost
9.00 Karma Yoga
10.30 Yoga Nidra och Ajapa Jap meditation
12.30 lunch
– tid för egna aktiviteter –
16.30 eftermiddagsyoga och meditationen Inre stillhet
18.00 kvällsmat
20.00 kvällsprogram med föredrag, dans och musik eller meditation.

Förutom intensivt praktiserande av yoga och meditation finns det gott om tid för andra aktiviteter som att basta eller ta en promenad i skogen.

För att verkligen kunne fördjupa dig och få mest möjligt ut av din retreat, ber vi dig att låta mobil, laptop, Ipod etc stanna hemma.

“Ett yogaretreat är för mig inte bara ett nöje. Att arbeta med sig själv innebär också stora utmaningar, som att hantera starka känslor och påträngande tankar samt att jobba med fysiska och psykiska begränsningar. För mig kräver detta att jag har stort förtroende för mina lärare och att atmosfären är varm och inspirerande. Jag känner stor tacksamhet i att jag funnit en sådan miljö hos er och känner att jag är i goda händer. Det är ett privilegium.”
(Björn Ahlén)

Kursavgift: 9600 kr, varav anmälningsavgift 1 200 kr.

Anmälan

Datum: 2019-12-26 - 2020-01-05

Kurser och retreater i Yoga & Meditation

Kurser och retreater i Yoga & Meditation på Ananda Mandala Ananda Mandala, ovanligt vackert belägen vid sjö och skog, är en naturens pärla. Denna unika natur tillsammans med yoga och […]

Ananda Mandala Kursgård

Ananda Mandala Kursgård Ananda betyder glädje eller lycksalighet, som är människans ursprungliga och naturliga tillstånd. Mandala betecknar ett diagram eller en plats. Vår önskan är att du här på Ananda […]

Yogalärarutbildning

“Först lär du yoga, sen undervisar du yoga, så lever du yoga” (Swami Satyananda) Målet med denna yogalärarutbildning är en personlig utveckling genom en fördjupad och omfattande vägledning i yoga […]

Svenska English Deutsch Dansk