Kursgården

KursgårdenKursgården Ananda Mandala, ovanligt vackert belägen vid sjö och skog, är en naturens pärla. Detta i kombination med yoga och meditation, gör att det blir en djupt berörande erfarenhet att komma på retreat här. Kursgården var ursprungligen ett litet samhälle uppbyggt kring vattenfallet, som gav ström till vattenkvarn, snickeriverkstad och sågverk.

Idag har vi byggt om kvarnbyggnaden till gästhus med ett stort, vackert gemensamt uppehållsrum och enkla, bekväma gästrum med två till fyra bäddar. Enkelrum går att ordna vid önskemål.

Logen i den gamla ladugården har byggts om till ett yogarum med utsikt över skog och sjö. Här finns plats för minst 20 personer.

Den vackra badplatsen vid klipporna ligger på andra sidan ån. Uppe på kullen finns en timmerstuga med vedeldad bastu. Under sommaren finns här också en svetthydda, en indiansk typ av bastu, samt tält i form av jurt eller tipi.

gaestehusetFrån vattenfallet genereras kraft till egen elproduktion. Idag kan vattenfallet med hjälp av en ny turbin försörja flera hushåll med grön el. Detta medför minskade utsläpp med 96 ton koldioxid per år. Husen värms upp med el direkt från turbinen, med sjövärme via värmepump samt kakelugnar och vedspis.

Grönsaker och blommor odlas ekologiskt i trädgården och växthuset. En stor del av grönsakerna lagras över vintern, utan energitillförsel, i den gamla jordkällaren.

hammocklängre yogaretreater med tarmsköljning följer vi en vegansk yogadiet. Maten är enkel och näringsrik, beredd av färska, ekologiskt och lokalt producerade livsmedel. De flesta grönsaker och frukter skördas från köksträdgården.

Den lilla bigården är en kär del av det naturliga kretsloppet på Ananda Mandala. Bina befruktar fruktträd och blommor och förser oss med härlig honung som även kan köpas med hem.

kanoturHela Ananda Mandala är omgiven av fin gammal skog som under 2004 omvandlats till naturreservat. För att inte belasta denna orörda natur använder vi bara ekologiska och miljövänliga produkter. Därför ber vi er som kommer hit att bara ta med miljömärkta hår- och hudprodukter.

Kurser och retreater i Yoga & Meditation

Ananda Mandala, ovanligt vackert belägen vid sjö och skog, är en naturens pärla. Denna unika natur tillsammans med yoga och meditation, gör det för många till en djupt berörande erfarenhet […]

Ananda Mandala Kursgård

Ananda Mandala Kursgård Ananda betyder glädje eller lycksalighet, som är människans ursprungliga och naturliga tillstånd. Mandala betecknar ett diagram eller en plats. Vår önskan är att du här på Ananda […]

Satyananda Yoga traditionen

Swami Satyananda har inspirerat till den form för yoga som idag kallas Satyananda Yoga. Kärnan här är den medvetna upplevelsen av hela människan, och resultatet är klarhet, energi och inre […]

Svenska English